Singel: Kan 'kje finna fingen (2019)

Januar 2019 blei ein kanskje uventa låt sluppe: "Kan 'kje finna fingen" – i ein ny og omskapt versjon av klassikeren til Svein Tang Wa. Her finn du både den nye versjonen, musikkvideoen og heile ROGAhits-programmet.

"Kan 'kje finna fingen" ble i 1978 gjort kjent av Stavangerensemblet og starta det som den gongen blei kjent som "Stavangerbølgen", kor Mods og Asfalt også fulgte. Det var Svein Tang Wa som hadde skrive låta.

Tirsdag 29. januar 2019 var Kjell Inge med i premieren av TV-Vest sin nye programserie: "ROGAhits", og samme dag blei den nye singelen sluppe. TV-serien går i dybden på ei håndfull av dei mest ikoniske rogalandslåtene og slepp nye stemmer med nye versjonar til. Andre artistar som er med er bl.a. Skambankt, Hilde Selvikvåg og Hanne Sørvaag.

«Låten er ei nytolking av songens forvirrande tilvære mellom lys og mørkre. Å arbeide med denne låten har på mange måter vært å grave i mudderet i hjartet. Det er ein cover av ein låt eg aldri trodde eg skulle røre. Kunne sikkert satt på et ropeteikn der» sa Kjell Inge ved sleppet.

Han og produsentparet Dal'hansen (Ruben Dalen / Stian S. Hansen) har utvikla den nye versjonen saman. Det er samme team som samarbeida om albumet "Mudderlys". Nå slepp KIT låta inn i katalogen og tenkjer han som et sonisk steg mot neste utgjevingar.

Aftenbladet om "Fingen"

Sangen er spilt inn i forbindelse med den nye TV Vest-serien «Rogahits» med premiere denne uka. «Kan’kje finna fingen», skrevet av Svein Tang Wa, får følge av nye sanger på spillelisten som skiftes ut hver fredag.

Stavangerartisten hiver alle hemninger over bord og synger selveste «Kan‘kje finna fingen». Ska det ver, så ska det ver, som Ensemblet sa.

Meir frå kategorien musikk